Близо час депутатите обсъждаха какво да бъде включено в дневния ред

...
Близо час депутатите обсъждаха какво да бъде включено в дневния ред
Коментари Харесай

Депутатите няма да си намаляват заплатите

 Близо час депутатите обсъждаха какво да бъде включено в дневния ред за работа на парламента през тази седмица. В първата сряда от месеца парламентарните групи могат да оферират точки в дневния ред, които се включват, без да се гласоподават. В същото време бяха направени и оферти от депутати за дневния ред, което забави приемането на програмата, предава " Дарик ".

Сред предложенията беше и това на Живко Табаков от " Изправи се! Мутри вън! " за намаляване на главното месечно заплащане на депутатите. От партията упорстваха възнагражденията на депутатите да бъдат свити до междинната заплата за страната, която по данни на Националния статистически институт (НСИ) за последното тримесечие на 2020 година е малко под 1500 лв.. След две прегласувания предлагането не събра нужните гласове и не залегна в дневния ред на законодателния орган.

При гласуването в залата нямаше необходимия кворум. Йордан Цонев от Движение за права и свободи уточни, че не може това Народно заседание да взема решение какво ще се случва в идващото. Предложението не беше признато.

Тома Биков от ГЕРБ съобщи, че парламентът завършва работа, в случай че не тази седмица, най-вероятно другата.

" Не знам какво вършим, доста е неуместно, оферират се правосъдна промяна, обществена промяна, в случай, че всички знаем, че ние няма да заседаваме на следващия ден. Ние тук сме в предизборна кампания, явно и трансформираме Народното събрание в посмешище “, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР